Σχολή Οικονομικών και Διοικητικών Επιστημών - Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
finedu@uoi.gr   +30 265100 7498

2ο Θερινό Σχολείο Ιστορίας και Οικονομίας 6-9 Ιουλίου 2023

2ο Θερινό Σχολείο Ιστορίας και Οικονομίας (HISEC)
6-9 ΙΟΥΛΙΟΥ 2023
Πανεπιστημιούπολη Πρέβεζας, Ψαθάκι

Σκοπός του 2ου Summer School History & Economy (HISEC) είναι να φέρει σε επαφή με διεπιστημονικό και παραγωγικό τρόπο τους φοιτητές και τους ερευνητές στους χώρους της Ιστορίας, της Οικονομίας, της Εργασίας, της Κοινωνιολογίας, και της Τεχνολογίας. Με κεντρικό άξονα την ιστορική εξέλιξη της Εργασίας, ορίζει τα πλαίσια του επιστημονικού διαλόγου που διέπουν τον αέναο μετασχηματισμό της από τους πρώτους σχηματισμούς των αρχέγονων κοινωνιών μέχρι το σύγχρονο περιβάλλον.

Ποιες μορφές παίρνει η Εργασία στην πορεία του χρόνου; Πώς θα μοιάζει το Εργασιακό τοπίο του αύριο; Ποιοι παράγοντες το καθορίζουν; Μπορούν να συνυπάρξουν οι σε πρώτη ανάγνωση αντίρροπες δυνάμεις της ραγδαίας εξέλιξης και της εργασιακής σταθερότητας, της πράσινης και κυκλικής οικονομίας και των υψηλών ρυθμών ανάπτυξης, της Τεχνητής Νοημοσύνης και διατήρησης των θέσεων εργασίας των ανθρώπων;

Το 2ο Θερινό Σχολείο Ιστορίας και Οικονομίας (HISEC) που συνδιοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων σε συνεργασία με το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, ρίχνει φως στην εξελικτική πορεία της Εργασίας στο χρόνο. Προσεγγίζει με συστηματικό και διεπιστημονικό τρόπο τους παράγοντες και τις δυνάμεις που διέπουν τον αέναο μετασχηματισμό της. Δίνει τη σφαιρική εικόνα του εργασιακού τοπίου του χθες και του σήμερα και καθιστά ευδιάκριτες τις προκλήσεις του αύριο.

https://hisec.accfin.uoi.gr/